LM SF-t LMez

LM (ez volnék én) SF-t (science-fictiont) LMez (magyarul elemez) mindent, ami eszébe jut. Főként TV, film, sci-fi (nem szkifi; szájfáj), és ami lyukat üt a fejében. Bár nem bízok senkiben, aki harmadik személyben beszél magáról, ez most így sikerült. Szegény Jack kapitány...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Blogajánló: PoLízis

2010.01.24. 22:14 :: LMLM

PoLízis - Politikai analízis. Hogy mi köze ennek a sci-fihez? Nagyon is sok. Hiszen a politika (is) az, ami a jövő irányába hajt minket. Minden döntés számít, és fontos tudni, hogy ezek a döntések jók-e vagy sem. Hogy lesz-e 100 vagy 200 év múlva egy "szép, új világ", és beteljesedhetnek a sci-fi szerzők utópisztikus víziói. Vagy nem, és úgy járunk, mint ahogyan azt az Avatar ábrázolta: elhasználjuk és a pusztulás szélére sodorjuk a Földet.  Ami a sci-fiben megjelenik, az bizonyos döntések sorozatának az eredménye. A sci-fi szerzők is "hozott anyagból" dolgoznak, megpróbálják "megjósolni", mi lesz, ha így folytatjuk. Tulajdonképpen a jelenkoruk történelmi rendszerét veszik kiindulópontnak. Nincs olyan sci-fi, amiben a politika nem jut kulcsszerephez. Ha már Questor kapcsán felmerült Robert Foxworth neve, a Star Trek: Deep Space Nine-ban általa megformált Leyton admirális politikája belülről kezdte pusztítani azt a szervezetet, azt az eszmét, amire felesküdött. A PoLízis olvasói biztosan nem dőltek volna be neki.

Na, de ennyire ne menjünk el az időben. A PoLízis segít "tisztábban látni" a politika útvesztőjében. Kiváló és tartalmas elemzések várnak mindenkire, aki a PoLízist olvassa. Én magam is ezt teszem, és csak ajánlani tudom mindenkinek.

Elérhetőség: http://polizis.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: polizis politikai analizis

A bejegyzés trackback címe:

https://lmlm.blog.hu/api/trackback/id/tr291699285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása