LM SF-t LMez

LM (ez volnék én) SF-t (science-fictiont) LMez (magyarul elemez) mindent, ami eszébe jut. Főként TV, film, sci-fi (nem szkifi; szájfáj), és ami lyukat üt a fejében. Bár nem bízok senkiben, aki harmadik személyben beszél magáról, ez most így sikerült. Szegény Jack kapitány...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Cameron kívánt egyet, és teljesült - PGA Awards 2010

2010.01.25. 14:29 :: LMLM

Kicsit off-topic bejegyzés. Elkanyarodunk a sci-fi világától, de azért kapcsolatban is maradunk vele. A 21. PGA (Producers Guild of America - Amerikai Producerek Céhe)-díjátadón nem sok babér jutott a science-fictionnek. Sem a korábban esélyesnek tartott J.J. Abrams-féle Star Treknek, sem az év (vagy akár az évtized, box office adatokat tekintve pedig lassan minden idők) legnézettebb filmjének kikiáltott Avatarnak sem jutott most a dicsfényből. Ellenben Kathryn Bigelow és producer társai (Mark Boal, Nicholas Chartier és Greg Shapiro) az év producerei - mozifilm kategóriában A bombák földjén (The Hurt Locker) című alkotásukért átvehették az Oscar mintegy ekvivalenseként számon tartott PGA-díjat. És mi köze van ennek az Avatarhoz?

Azt leszámítva, hogy a díj egyik esélyese volt a film, még annyi, hogy A bombák földjént rendezőként és producerként is jegyző Kathryn Bigelow 1989 és 1991 között James Cameron felesége volt. A legjobb rendező kategóriában Golden Globe-jelölt is volt, azonban a díjat pont exférje halászta el előle. Cameron azonban nem feledkezett meg róla, beszédében azt mondta, arra számított, hogy Kathryn kapja meg a díjat, mert igazán megérdemelte volna. Ez a kívánsága most teljesült is, de azt azért nem hiszem, hogy a legjobb film Oscarját szívesen engedné át volt feleségének. A lenti videóban megtekinthető és meghallgatható ez a beszéd.

Szólj hozzá!

Címkék: oscar avatar james cameron pga golden globe kathryn bigelow the hurt locker pga awards a bombák földjén

A bejegyzés trackback címe:

https://lmlm.blog.hu/api/trackback/id/tr181700719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása