LM SF-t LMez

LM (ez volnék én) SF-t (science-fictiont) LMez (magyarul elemez) mindent, ami eszébe jut. Főként TV, film, sci-fi (nem szkifi; szájfáj), és ami lyukat üt a fejében. Bár nem bízok senkiben, aki harmadik személyben beszél magáról, ez most így sikerült. Szegény Jack kapitány...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kínában beindult az Avatar-turizmus

2010.01.26. 14:02 :: LMLM

Akik látták az Avatar című filmet, és megkérdezik tőlük, mi az első dolog, ami a Pandoráról eszükbe jut, minden bizonnyal a Flux Vortex fölötti lebegő hegyeket említik meg elsőként. James Cameron a Halleluja-hegy megalkotásánál a kínai Hunan tartomány fenséges hegycsúcsainak lenyűgöző látványát szerette volna megidézni. A Déli Ég Oszlopait (South Sky Pillars) vagy más néven a Menny és Föld Oszlopait (Heaven and Earth Pillars) a Csangcsiacsie (Zhangjiajie) város elöljárói igyekeznek erre felhívni a turisták figyelmét, ezért nyomban át is keresztelték a látványosságot a film alapján Avatar Halleluja-hegyre (Avatar Hallelujah Mountain).

A Xiaoxieng (Hsziaohsziang) Morning News című helyi lap információi szerint egy hollywoodi fényképész még 2008 decemberében egy 4 napos túrán vett részt a Nemzeti Parkban, és az ott készült felvételeit használták fel a Halleluja-hegy megalkotásánál.

A helyi lakosok remélik, hogy a nemzetközi hírekbe való bekerülésükkel sokkal több turistára számíthatnak a február 14-én kezdődő, egy hetes Tavaszi Fesztiválon.

A wulingyuani tájat, és az egyedülálló homokkő-oszlopokat, melyek az egész tartományt híressé tették, 1992-ben az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította.

ZhangJiajie honlapja

2 komment

Címkék: avatar james cameron hallelujah halleluja hegy zhangjiajie south sky pillars xiaoxieng

A bejegyzés trackback címe:

https://lmlm.blog.hu/api/trackback/id/tr71703514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiburi 2010.01.31. 14:48:10

A fene tudja, érdekes miről képesek az emberek vitatkozni nem? :)
://geothink.net/?q=hu/geothink/2010-01-1/cikkek/pand%C3%B3ra-geol%C3%B3gi%C3%A1ja.html

LMLM · http://lmlm.blog.hu 2010.01.31. 15:53:55

@tiburi: Tulajdonképpen szerintem ez a vita pontosan elég volt ahhoz, hogy a sok turista meglátogassa a Parkot. Végül is inkább reklámozzanak egy Nemzeti Parkot az Avatarral, minthogy mondjuk a Lelkek Fájának nevezzenek el egy újabb drogot.
süti beállítások módosítása